De missie FFTK

Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft scholieren een kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen!

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen, die in de bloei van hun leven zijn,

het leven kost. Familie en vrienden voelen zich vaak ‘machteloos’. Het niets kunnen doen tegen deze ziekte is voor velen een grote frustratie.

Onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen..

Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker. Door zelf de Alpe d’Huez te beklimmen, en daarmee geld op te halen. En door vrijwilligerswerk te doen, iets doen voor een ander.

Het project is een jaartraject dat in de week in Frankrijk wordt bekroond. Gedurende het jaar gaan scholieren aan de slag met acties om geld in te zamelen. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit (ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen), hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties (het werven van sponsoren, communiceren naar ouders, docenten, etc.). Ook moeten zij flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Maar de geschiedenis leert ons dat onder het motto ‘opgeven is geen optie’ iedereen het haalt.

Het project is voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen.

Fftk actie 2018

Onze Zoon

Onze jongste Bryan kwam in 2018 melden dat hij met school (Aurum College) en FFTK (Flevoland Fietst Tegen Kanker) mee wilde doen met Alpe D'Huzes. Daarvoor moest hij wel zijn inschrijfgeld regelen.

Samen school

We bakken in de maand december samen met Het Aurum college. Wat er op deze school gekocht wordt is de helft voor het project Flevoland fietst tegen kanker en voor Phyllodes actie.