De missie Aurum College

In 2015 heeft het Aurum College voor het eerst deelgenomen aan FFTK. Een onvergetelijke ervaring waardoor we nu om het jaar deelnemen. In het voortraject zijn de deelnemers actief bezig geld op te halen voor het goede doel.

Onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen..

In de school worden verschillende initiatieven genomen om extra geld in het laatje te brengen door bijvoorbeeld verschillende activiteiten te organiseren zoals een Kerstmarkt en een sponsorloop. Dit schooljaar worden er elke woensdag broodjes verkocht die door leerlingen en collega’s worden gemaakt. De opbrengst gaat allemaal naar FFTK. Tijdens zulke activiteiten is de saamhorigheid binnen de school enorm. Het is een mooie warming-up voor de week in Frankrijk. Allereerst leveren de deelnemers op zondag hun eigen topprestatie door de Alpe D’Huez te beklimmen. De rest van de week zetten de deelnemers zich in voor anderen door vrijwilligerswerk te doen voor anderen. Een jaar lang verleggen de deelnemers fysieke en mentale grenzen. De deelnemers stappen uit hun comfortzone en ervaren dat ze zoveel meer kunnen dan zij zelf denken. Het is een verrijking waarin zoveel groei wordt gemaakt op emotioneel-, sociaal- en zelfstandig vlak dat dit moeilijk te omschrijven is.

Fftk actie 2018

Onze Zoon

Onze jongste Bryan kwam in 2018 melden dat hij met school (Aurum College) en FFTK (Flevoland Fietst Tegen Kanker) mee wilde doen met Alpe D'Huzes. Daarvoor moest hij wel zijn inschrijfgeld regelen.

Aurum college

Samen school

We bakken in de maand december samen met Het Aurum college. Wat er op deze school gekocht wordt is de helft voor het project Flevoland fietst tegen kanker en voor Phyllodes actie.