Min oudste broer Herman overleed in 2016 aan de gevolgen van Kanker.

Hij heeft ruim 2,5 jaar tegen deze vreselijke ziekte gevochten. Ik zag mijn grote sterke broer langzaam ten onder gaan aan de gevolgen.

Herman was, net als ik een enorme muziekliefhebber en al verschilden onze smaken hier en daar, we vonden elkaar altijd op dit vlak. Aan het eind van zijn leven liet hij mij weten dat hij zijn muziek-instrumenten aan mij zou schenken.

Dat was en is voor mij mij nog steeds een onbeschrijfelijke eer. Onder zijn instrumenten (Herman was toetsenist) zaten o.a. twee gitaren, een elektrische en een akoestische. Daarnaast een Elka synt een keyboard versterker en zijn accordeon, die mijn ouders ooit voor hem aanschafte en daarvoor zelfs een lening moesten aangaan. Mijn ouders hebben ons altijd aangemoedigd om muziek te maken. Ik heb Herman beloofd om zijn instrumenten te gebruiken

In mijn opnames en bij mijn live optredens. Zo zijn de Elka synt en de elektrische gitaar te horen in het nummer “Help Me To Write a Song”. De akoestische gitaar hing altijd op een prominente plek in mijn home-studio. Recent deed Marco van Esterik een oproep waarin hij vroeg aan muzikanten om een gitaar beschikbaar te stellen voor het goede doel. Marco en zijn vrouw Marloes zetten zich al jaren in voor het onderzoek naar een zeldzame vorm van borstkanker. In 2016 ontdekte Marloes een knobbeltje in haar borst. Dit bleek Phyllodes te zijn en zoals gezegd een zeldzame vorm van borstkanker.

De gasten worden van harte uitgenodigd om een vrijwillige bijdrage te geven om met de opbrengst een goede bijdrage te kunnen leveren voor het onderzoek naar Phylodes. Zo ontstond het idee om een gitaar met alle handtekeningen erop van de artiesten die inmiddels een concert hebben gegeven uiteindelijk te gaan veilen. Ik vond dit zo’n gaaf idee dat ik direct dacht aan de akoestische gitaar van Herman, die heb ik immers van hem gekregen omdat hij aan de verschrikkelijke ziekte Kanker is overleden. Hij zou het absoluut een geweldig idee hebben gevonden. En ondanks dat deze akoestische gitaar mij zeer dierbaar was en is wilde ik hem toch graag voor dit doel beschikbaar stellen en heb alvast mijn handtekening erop gezet omdat ook wij (Menno Bruin, Eva Lena van den Braber en ikzelf de eer hadden op te treden voor de fam van Esterik en hun familie en vrienden.